De Collectieve overlijdensrisicoverzekering van Hera Life

Wanneer een werknemer komt te overlijden heeft dat grote gevolgen voor de nabestaanden. Emotioneel, maar vaak ook financieel. In dat geval zal een goed werkgever er willen zijn voor de nabestaanden. Met de collectieve overlijdensrisicoverzekering van Hera Life zorgt de werkgever ervoor dat de nabestaanden van zijn werknemer goed verzorgd achterblijven. Eenvoudig en tegen lage kosten, al vanaf een paar euro per maand per medewerker.

Voor wie is het?

Voor alle bedrijven met meer dan 15 werknemers is een de collectieve overlijdensrisicoverzekering interessant. Ook al is er een pensioenregeling getroffen. De uitkering komt bovenop het eventuele nabestaandenpensioen.

Bedrijven zonder pensioenregeling

Wanneer een bedrijf geen pensioenregeling heeft is de collectieve overlijdensrisicoverzekering een zeer betaalbare oplossing voor de nabestaanden van een werknemer.

Bedrijven met pensioenregeling

In geval het bedrijf wel een pensioenregeling heeft maar het nabestaandenpensioen niet of onvoldoende is verzekerd kan deze verzekering aanvullend gesloten worden.

Bij werknemers met een pensioengevend salaris boven de maximum pensioengrens wordt geen pensioen opgebouwd. Ook voor deze groep is een collectieve overlijdensrisicoverzekering een perfecte oplossing.

Dus, of het bedrijf nu wel of geen pensioenregeling heeft, met een collectieve overlijdensrisicoverzekering van Hera Life toont de werkgever betrokkenheid richting de nabestaanden van de werknemer als het erop aan komt.

Hoe werkt het?

De werkgever bepaalt het verzekerde bedrag. Dat kan een vast bedrag zijn of een bedrag dat afhangt van het salaris van de werknemer. Bijvoorbeeld 2 x het jaarsalaris. Wanneer de werknemer overlijdt, dan keert Hera Life het bedrag aan de werkgever uit die het vervolgens kan betalen aan de nabestaanden.  Dit bedrag kan belastingvrij worden uitgekeerd en de nabestaanden bepalen zelf waar zij de uitkering voor willen gebruiken. Voor de begrafenis, als aanvulling op het inkomen of voor het opvangen van vaste lasten zoals hypotheek of huur, etc.

Belastingvrije uitkering

De werkgever kan ervoor kiezen de premie te betalen of deze (deels) door de werknemer te laten betalen. Wanneer de werknemer de premie zelf betaalt is de uitkering belastingvrij. Maar ook als de werkgever de premie betaalt kan de uitkering belastingvrij worden uitgekeerd. De adviseur of salarisadministrateur kan uitleggen hoe dat eenvoudig geregeld kan worden.

De voordelen op een rijtje:

  • Betrokkenheid werkgever i.g.v overlijden werknemer: nabestaanden blijven verzorgd achter
  • Zeer scherpe premies
  • Geen instapkosten
  • Al vanaf 15 werknemers
  • Keuze premiebetaling door werkgever, eigen bijdrage of volledige betaling door medewerker
  • Soepele acceptatie
  • Eenvoudig administratie
  • Belastingvrije uitkering mogelijk
  • Risicodrager is Swiss Life. Met ruim 1,1 miljard euro premie behoort Swiss Life tot de grotere levensverzekeraars van Europa en biedt op maat gemaakte oplossingen aan particulieren, het MKB en multinationals in heel Europa.