Gevoelig onderwerp bij hypotheekgesprek makkelijker door Hera Life maandlastbescherming met unieke dekking bij echtscheiding.

Echtscheiding moet op tafel bij hypotheekgesprek, zo kopt de Telegraaf vandaag. NHG hield samen met Munt Hypotheken een enquête onder duizenden consumenten. Slechts één op de tien consumenten geeft aan, volledig geïnformeerd te zijn over de mogelijke gevolgen van het beëindiging van de relatie.

Net als het opstellen van de huwelijkse voorwaarden voordat men in het bootje stapt, is het bespreken van een mogelijke echtscheiding bij stellen die een woning kopen een onderwerp waar men liever aan voorbij gaat. In Nederland strand echter één op de drie relaties. De unieke maandlastbescherming van Hera Life biedt een pakket waarin ORV, arbeidsongeschiktheid, werkloosheid én echtscheiding zijn opgenomen. Hierdoor wordt een mogelijke breuk en de daaraan verbonden consequenties makkelijker bespreekbaar. De klant kan dan samen met zijn of haar adviseur bepalen welke maatregelen genomen kunnen worden.

Kijk voor meer informatie op www.heralife.nl

Lees hier het volledige artikel uit de telegraaf.

Hera Life lanceert Maandlastverzekering met 4 dekkingen inéén: ORV, AO, WW én echtscheiding

Hera Life Maandlastverzekering

Sander Franken, directeur van Hera Life: “Ons uitgangspunt is gemak voor zowel de klant als adviseur. De verzekering biedt 4 dekkingen inéén, waaronder een unieke dekking bij echtscheiding.

Bij het afsluiten van een hypotheek worden wel de risico’s van overlijden en arbeidsongeschiktheid aangekaart, maar over het risico van echtscheiding wordt niet gesproken. Terwijl in de praktijk juist de meeste mensen daardoor in betalingsproblemen komen. Nu deze dekking standaard is opgenomen in de maandlastverzekering wordt voorzien in een grote behoefte bij de klant.”

Betaalbaar, simpel en snel

Naast de unieke dekking biedt Hera een aantrekkelijke premie. De polis kan worden aangevraagd middels de aanvraagtool van Hera. Adviseurs die de aanvraagtool nog niet gebruiken kunnen hun inlogcodes opvragen bij Hera. Op korte termijn is de Maandlastverzekering ook opgenomen in alle adviespakketten en kan de aanvraag worden verstuurd via HDN. De ORV kent een standaard dekking zonder gezondheidsvragen van EUR 10.000,- maar kan o.b.v. slechts 3 gezondheidsvragen verhoogd worden met maximaal EUR 300.000,-. De AO-dekking hanteert het principe van passende arbeid, en m.b.t. werkloosheidsverzekering wordt er 12 maanden uitgekeerd als het UWV stopt met betalen en de klant nog steeds werkloos is. Bij echtscheiding, ontbinding van geregistreerd partnerschap of een samenlevingsovereenkomst keert de polis 6 verzekerde maandtermijnen ineens uit.

Zorgplicht

Sander Franken: “Dit product leent zich bij uitstek voor het afsluiten van een onderhoudscontract of abonnement. Na verloop van tijd verandert de situatie bij de meeste mensen hetgeen kan betekenen dat ook de verzekering moet worden aangepast. Maar ook bij schade zal de adviseur zijn klant moeten bijstaan. Daar mag de adviseur richting zijn klant dan best een adequate beloning voor vragen”.

De adviseur kan uiteraard zelf maandelijks het bedrag bij zijn klant incasseren. Omdat de meeste adviseurs geen incassocontract met een bank hebben, kunnen adviseurs de incasso ook uitbesteden aan gespecialiseerde bedrijven. SBI is zo’n gespecialiseerd bedrijf dat al sinds 2010 adviseurs tegen geringe kosten assisteert bij het innen van abonnementen.

Meer informatie over Hera Life vindt u op www.heralife.nl.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Sander Franken

T: 06-54717982

E: s.franken@heralife.nl

Het gebeurt niet vaak dat wij het eens zijn met een grote verzekeraar

“Veel klanten te duur uit bij vroegtijdig stoppen ORV,” kopt Achmea in een bericht van 7 november jl. op AM:WEB.

Volgens de verzekeraar komt dit omdat klanten vaak kiezen voor een gelijkblijvende premie. Gemiddeld loopt een ORV niet langer dan 11 jaar, terwijl de meeste polissen worden afgesloten voor een looptijd van 30 jaar of langer. “Meer dan de helft van de verzekeraars betaalt de hiermee opgebouwde premiereserve bij vroegtijdig opzeggen niet terug aan de klant, maar vult hiermee de eigen kas,” aldus Achmea. Lees meer

Sander Franken: Adviseurs komen onder vuur te liggen van ORV-klanten en hun advocaten

Hoe kijkt de sector vanaf het strand, vanuit een berghut of vanaf het eigen balkon terug op het eerste halfjaar van 2018? En wat kunnen we komende maanden nog verwachten?. Deze zomer stelt amweb dagelijks zeven vragen aan een branchegenoot. Sander Franken stortte zich met Hera Life onlangs op de ORV-markt. Hij verwacht dat de recente Kifid-uitspraak over ORV adviseurs ervoor zorgt dat adviseurs advocaten en claimstichtingen achter zich aan krijgen. Lees meer

De heeren van Hera

Laten wij ons voorstelrondje onder de kop ‘De Heeren van Hera’ maar eens beginnen met een dame. Merel Franken-Servatius is echtgenote en zakelijk partner van Sander Franken, algemeen directeur en oprichter van Hera Life.

Kifid-uitspraak potentiële ‘bom onder bestaande ORV-portefeuilles

Een financieel adviseur die zijn klant niet heeft voorgelicht over de scherpe prijsdalingen voor overlijdensrisicoverzekeringen in de afgelopen jaren, loopt een groot risico dat hij de te hoge premie moet terugbetalen. Volgens Jurjen Oosterbaan zet de Kifid-uitspraak over deze thematiek de deur open voor nog meer gesteggel over de zorgplicht van de adviseur. Volgens Hera-directeur Sander Franken kan de uitspraak een bom zijn onder de bestaande ORV-portefeuilles. Lees meer

Opfrisbeurt ORV-kennis

ORV-kennis, De ORV in breder perspectief
Meetingpoint Advies schreef, in samenwerking met Jan Donselaar, ‘De ORV in breder perspectief’. Niet alleen een handig naslagwerk voor iedere ORV-adviseur, maar ook een handboek waar helder uitleg wordt gegeven, over de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van overlijdensrisicoverzekeringen.
Lees meer

AM Web – Hera: Nieuwe ORV-aanbieder met oude bekende

 

 Hera Life gaat zich met lage premies en soepele voorwaarden richten op de oversluitmarkt
“Nederland is met Hera Life een nieuwe overlijdensrisicoverzekeraar rijker. Hera Life gaat zich met lage premies en soepele voorwaarden richten op de oversluitmarkt. Een van de oprichters is een oude bekende: Sander Franken.”…….

Lees het gehele artikel op www.amweb.nl !

 

Technologisch hypermodern Hera houdt van oud

Onlangs heeft Hera haar nieuwe onderkomen aan de Jacob Mosselstraat in Den Haag mogen betrekken. Wij dachten de inrichting nu eens anders dan anderen aan te pakken. Hera Life maakt gebruik van moderne technologische hoogstandjes bij het afwikkelen van polisaanvragen. Als contrast tegenover al dit digitale geweld, dachten wij dat het een leuk idee zou zijn om kwalitatieve paradepaardjes uit het verleden te gebruiken ter decoratie van onze werkomgeving. Lees meer